ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_DESKTOP TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_REGISTER TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_LOGIN

Μεταθέσεις Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

 

 

Θέμα: «Μεταθέσεις Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής από το ΥΠ.Π.Ε.Θ, διαμαρτύρεται έντονα για τον μικρό αριθμό μετατιθέμενων καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για τη μη ικανοποίηση αίτησης μετάθεσης των εκπαιδευτικών ΠΕ, οι οποίοι υπέστησαν αναίτια και αδικαιολόγητα κατάφωρη αδικία από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Ν. 4172/13.

Είναι εξαιρετικά άδικο για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που τόσο χρόνια υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να υφίστανται τέτοια αδικαιολόγητη αβεβαιότητα και βάναυση ομηρία, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι σε βάθος χρόνου θα δικαιωθούν. Δυστυχώς, εδώ και πέντε χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μία άκρως δυσάρεστη κατάσταση και αναπόφευκτα πλέον αναμένουν μία απόφαση, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων που έχει αλλάξει άρδην τις ζωές αυτών και των οικογενειών τους. Για μία ακόμη φορά δε γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η νέα σχολική χρονιά.

Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο οφείλει να προβεί σε δίκαιη και οριστική διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάθεση στον τόπο επιλογής τους.

Μετά την πρόσφατη απόφαση 3404/2017 του ΣτΕ, την οποία σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει, οι αιτήσεις μετάθεσης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών θα έπρεπε να προηγηθούν και να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους.

Εύλογα συνεπώς με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να επανεξετάσετε τις αιτήσεις μετάθεσης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και να προβείτε σε συμπληρωματικές μεταθέσεις, για μια δίκαιη και οριστική λύση του ζητήματος των μετατάξεων. Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παραπάνω πρόταση της Ομοσπονδίας.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.