ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_DESKTOP TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_REGISTER TPL_GK_LANG_GK_MOBILE_LOGIN

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 

 

 

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΜΑΖΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την ίδρυσή της το 1998 μετά από προτροπή των συναδέλφων ΠΕ11, ξεκίνησε την διαδικασία της αναγνώρισης των χρόνων που δουλεύαμε στα προγράμματα του Μαζικού. Επανειλημμένα, στέλναμε υπομνήματα στο Υπουργείο Παιδείας καθώς και σε κάθε συνάντηση με φορείς του Υπουργείου έμπαινε και αυτό το θέμα.

 Δυστυχώς όμως τα αυτονόητα σε αυτή τη χώρα είναι και τα δυσκολότερα να πραγματοποιηθούν και να γίνουν κατανοητά από τους εκάστοτε αρμόδιους. Είτε από αδιαφορία είτε από αμέλεια. Το επόμενο βήμα ήταν να προσφύγουμε δικαστικά. Μετά από σχεδόν 10 χρόνια ορίστηκε δικάσιμος όπου και η απόφαση ήταν αρνητική. Παράλληλα όμως η Ομοσπονδία ενοχλούσε το Υπουργείο  Παιδείας και ενημέρωνε την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου. Το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιμονή και την υπομονή μας. Στην περσινή εγκύκλιο που στάλθηκε για αναγνώριση ως προϋπηρεσία των χρόνων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα υπήρχε μια παράγραφος που αναφερόταν στον Μαζικό Λαϊκό αθλητισμό.

Βέβαια τίποτε δεν είναι τυχαίο . Ο άνθρωπος που βοήθησε να επιτευχθεί αυτό που χρόνια προσπαθούσαμε είναι ο κ. Κασσιανός σχολικός σύμβουλος Ειδικής Αγωγής που εργάζεται στο Υπουργείο Παιδείας . Η Ομοσπονδία επικοινώνησε μαζί του, μέσω της αποσπασμένης συναδέλφισσας ΠΕ11Καψιώτη Ευδοξίας, τον ενημερώσαμε με κείμενο σχετικά με το θέμα και μας ζήτησε αριθμό ενδιαφερομένων. Τον προτρέψαμε να μεσολαβήσει ώστε να στείλει η Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόσκληση στους γυμναστές που είχαν εργαστεί στα προγράμματα του μαζικού. Από εκεί και πέρα η υπόθεση είναι γνωστή σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Η κάθε διεύθυνση ακολουθεί την δικιά της διαδικασία για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, που αποδεικνύουν την εργασία στα προγράμματα.

Το βέβαιο είναι ότι η εργασία όλων των χρόνων αναγνωρίζεται πλέον ως προϋπηρεσία.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.