ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Switch to desktop Register Login

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥ.Κ.Π.Ε.Β.Ε. 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥ.Κ.Π.Ε.Β.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Δ. Σ. του ΣΥ.Κ.Π.Ε.Β.Ε. καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου σε Τακτική Γενική Συνέλευση, την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα του 4ου ορόφου του κτιρίου της ΕΔΟΘ, Πρ. Κορομηλά 51, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Απολογισμός πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου.

Οικονομικός απολογισμός.

Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας. Ενημέρωση από τους αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας

Πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου.

Εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής, Αντιπροσώπους Ομοσπονδίας και Αντιπροσώπους ΕΔΟΘ.

Στη Γενική Συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που υπηρετούν στα σχολεία ευθύνης του συλλόγου. Όσοι από τους συναδέλφους δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, μπορούν να το κάνουν την Τετάρτη στη γραμματεία του συλλόγου στο χώρο προσέλευσης της Γενικής Συνέλευσης.

Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων στις αρχαιρεσίες του συλλόγου έχει χορηγηθεί η ανάλογη άδεια από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης.

                                                                       Για το Δ. Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας

          Νέστωρ Γκάντζος                                                                                Φωτεινή Κούρνη

Last Updated on Wednesday, 30 May 2018 11:21

Hits: 2

Συνάντηση με Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 17 Μαΐου 2018 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γ. Αγγελόπουλο. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση προέκυψαν τα εξής:

Ο κύριος Αγγελόπουλος ήταν ξεκάθαρος στο ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν οι μεταταγμένοι στις θέσεις που κατείχαν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, γιατί έχουν αγοράσει σπίτια και έχουν τακτοποιήσει τη ζωή τους στα μέρη μετάθεσής τους. Συνεπώς, η άποψη - θέση του Υπουργείου είναι να τακτοποιηθούν εκτός των μεταταγμένων και όσοι από τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αδικήθηκαν. Ουσιαστικά, η πρόθεση του Υπουργείου είναι να δοθεί τέτοια λύση στο ζήτημα που να μην αφήνει πιθανότητα για νέες ενστάσεις και δικαστικούς αγώνες. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι το θέμα το εξετάζει το νομικό συμβούλιο του Υπουργείου, διαβεβαίωσε ότι σε διάστημα 7-8 εβδομάδων θα έχει ολοκληρωθεί η τροπολογία που θα δικαιώνει όλους τους αδικηθέντες, την οποία θα γνωστοποιήσει στην Ο.Κ.Π.Ε. αμέσως μετά τη σύνταξή της και θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Η Ομοσπονδία τόνισε ότι δεν έχει την αξίωση να επιστρέψουν οι μεταταγμένοι στην πρότερη οργανική τους θέση αλλά ότι πρέπει να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και να μετατεθούν όλοι όσοι δικαιώθηκαν.

Επίσης, τέθηκε υπόψη του Γενικού Γραμματέα το ζήτημα της υποχρεωτικής παράτασης της πενταετούς θητείας όλων των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία της χώρας.

Η άποψη του Υπουργείου, όπως εκφράστηκε από τον Γενικό Γραμματέα, ήταν ότι σύντομα θα υπάρξει τροπολογία με την οποία οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων θα επιστρέφουν στην οργανική τους θέση αμέσως μετά τη λήξη της θητείας τους, ώστε να εξαλειφθεί η αδικία σε βάρος των συναδέλφων των άλλων σχολείων, επειδή απλά και μόνο οι πρώτοι έχουν κάποια παραπάνω τυπικά προσόντα.

Η Ο.Κ.Π.Ε. τόνισε ότι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί, με βάση τον νόμο του 2013 που επιλέχθηκαν για πενταετή θητεία στα σχολεία αυτά, μπορούσαν να διαλέξουν μετά το πέρα της, είτε να επιστρέψουν στην οργανική τους θέση, είτε να παραμείνουν στη διεύθυνση εκπαίδευσης που ανήκε το σχολείο στο οποίο είχαν επιλεγεί για θητεία. Εύλογα, επομένως, τονίστηκε από την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ότι μια πιθανή απόφαση επιστροφής τους στις οργανικές τους θέσεις, οι οποίες, παρεμπιπτόντως, μετά την παρέλευση της διετίας δόθηκαν οργανικά σε άλλους εκπαιδευτικούς, είναι παράνομη και μπορεί να ισχύσει αποκλειστικά και μόνο για όσους μελλοντικά θα επιλεγούν με θητεία στα σχολεία αυτά.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Last Updated on Wednesday, 30 May 2018 11:04

Hits: 1

Στάση εργασίας 11 Μαίου 2018

 

 

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχει στην στάση εργασίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11Μαϊου 2018 και ώρα 12:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, με θέμα τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές, συμβασιούχοι κ.λ.π.) στο Δημόσιο.

          Διεκδικούμε :

Μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ

Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Η συγκέντρωση για τη Θεσσαλονίκη ορίζεται στις 12:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Last Updated on Wednesday, 09 May 2018 11:22

Hits: 71

Μεταθέσεις Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

 

 

 

Θέμα: «Μεταθέσεις Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης»

 

Κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής από το ΥΠ.Π.Ε.Θ, διαμαρτύρεται έντονα για τον μικρό αριθμό μετατιθέμενων καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και για τη μη ικανοποίηση αίτησης μετάθεσης των εκπαιδευτικών ΠΕ, οι οποίοι υπέστησαν αναίτια και αδικαιολόγητα κατάφωρη αδικία από τις υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών από τη ΔΕ στην ΠΕ που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Ν. 4172/13.

Είναι εξαιρετικά άδικο για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που τόσο χρόνια υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να υφίστανται τέτοια αδικαιολόγητη αβεβαιότητα και βάναυση ομηρία, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι σε βάθος χρόνου θα δικαιωθούν. Δυστυχώς, εδώ και πέντε χρόνια, οι άνθρωποι αυτοί βιώνουν μία άκρως δυσάρεστη κατάσταση και αναπόφευκτα πλέον αναμένουν μία απόφαση, η οποία θα δώσει λύση στο πρόβλημα των μετατάξεων που έχει αλλάξει άρδην τις ζωές αυτών και των οικογενειών τους. Για μία ακόμη φορά δε γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η νέα σχολική χρονιά.

Για τον λόγο αυτόν, το υπουργείο οφείλει να προβεί σε δίκαιη και οριστική διευθέτηση του συγκεκριμένου προβλήματος, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για μετάθεση στον τόπο επιλογής τους.

Μετά την πρόσφατη απόφαση 3404/2017 του ΣτΕ, την οποία σας έχουμε ήδη κοινοποιήσει, οι αιτήσεις μετάθεσης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών θα έπρεπε να προηγηθούν και να ικανοποιηθούν στο σύνολό τους.

Εύλογα συνεπώς με βάση τα παραπάνω, σας καλούμε να επανεξετάσετε τις αιτήσεις μετάθεσης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και να προβείτε σε συμπληρωματικές μεταθέσεις, για μια δίκαιη και οριστική λύση του ζητήματος των μετατάξεων. Ευελπιστούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την παραπάνω πρόταση της Ομοσπονδίας.

 

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

 

 

Last Updated on Thursday, 29 March 2018 20:40

Hits: 255

Κινητοποιήσεις Παρασκευή 30-03-2018

 

 

 

Η Ο.Κ.Π.Ε. στηρίζει τους/τις αναπληρωτές/ριες εκπαιδευτικούς και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών της Παρασκευής 30 Μαρτίου 2018:

  • για την Αθήνα στα Προπύλαια στις 13:30 με πορεία προς τη Βουλή και το Προεδρικό Μέγαρο,
  • για τη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 13:30,
  •  Για την υπόλοιπη Ελλάδα έξω από τα Γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Καλούμε τα μέλη μας να εκφράσουν με την παρουσία τους την στήριξη στα αιτήματα των συναδέλφων μας για:

  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε Ειδική και Γενική Αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.
  • Την αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

                                                           

Last Updated on Wednesday, 28 March 2018 10:53

Hits: 201

Προϊστάμενοι τμημάτων Φυσικής Αγωγής εκπαιδευτικοί ΠΕ70 και ΠΕ05

 

 

 

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) σας μεταφέρει τη διαμαρτυρία των συναδέλφων ΠΕ11 για την τοποθέτηση εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ05 ως προϊσταμένων τμημάτων στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολλοί άξιοι και με προσόντα εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ11 για να στελεχώσουν τα τμήματα Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου, επιτελώντας το έργο τους ως οι πλέον κατάλληλα εξειδικευμένοι υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση αυτή υποβαθμίζει πλήρως τον κλάδο των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και απαξιώνει εντελώς τους ίδιους επιστημονικά.

Απαιτούμε την άμεση διευθέτηση του θέματος και την τοποθέτηση εκπαιδευτικών ΠΕ11 στις παραπάνω θέσεις.

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Last Updated on Wednesday, 21 March 2018 11:48

Hits: 369

© ΟΚΠΕ 2014

Top Desktop version